aloe vera plant

 photo IMG_0486_zps47201735.jpg

Aloë vera is een ingrediënt dat in veel beauty producten voorkomt. Veel merken hebben zelfs een speciale aloë vera lijn. Iedereen ken het wel, maar ik denk dat iedereen het kent als dat ingrediënt en niet in zijn puurste vorm.


 photo IMG_0485_zps9b1bbdbd.jpg

Een tijdje terug heb ik bij het tuincentrum een aloë vera plant op de kop getikt voor nog geen vijf euro. (bijna dezelfde prijs als een aloë vera bodylotion) de plant lijkt een beetje op een cactus en het is een vet plantje. Dit wil zeggen dat je er ook niet zo veel tijd aan kwijt bent om hem te verzorgen. Af en toe wat water geven en dan doet hij het prima.

Sommige mensen noemen de aloë vera plant zelfs een wonder plant, maar wat kan je er nu eigenlijk allemaal mee?

 

Kleine brandwonden verkoelen, puistjes, schrale huid of eczeem verachten of verminderen. Hoe je dat het beste kunt doen? Een aloë vera plant heeft verschillende stengels. Het best kun je een stengel zo ver mogelijk bij de basis afsnijden. Je merkt dan onmiddellijk dat er een gel-achtige vloeistof uitkomt. Deze kan je al op je huid smeren en zal al een verkoelend effect hebben. Verder kan je de stengel opsnijden en vervolgens het ‘vruchtvlees’ er uit snijden of schrapen. Dit is een wat hardere gel en deze kan je gewoon op je huid leggen.

Link plaatje

Je kunt de aloë vera gel ook gebruiken als vochtinbrenger. Bijvoorbeeld als maskertje, handcrème of moisturizer voor je huid. Ik heb hem zelf gebruikt toen mijn huid helemaal rood en gloeiend van het eczeem was. Ik kan niet zeggen dat het een wonder deed, maar afkoelen en verzorgen deed het zeker! Voortaan zal ik hem ook wel gaan gebruiken als ik me bijvoorbeeld heb verbrand.
 photo IMG_0481_zps8ba7df85.jpg
En het voordeel is, hij staat ook nog eens leuk in mijn kamer!

XOXO Milou

 

21 thoughts on “aloe vera plant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *