Hartjes cupcakes

IMG_0442 Valentijnsdag! Ik doe er eigenlijk helemaal niets mee hoor. Ik heb wel een vriendje maar wij doen niets zoetsappigs haha. Ik had een tijdje terug wel lekkere cakejes gebakken en ik acht ik kan gewoon het recept met jullie delen, want misschien willen jullie wel iets leuks maken met Valentijnsdag! Kijk mee voor het recept.

Wat heb je nodig voor 12 cakejes (ongeveer, ik maakte het dubbele dus daarom zijn de afwegingen misschien wat raar!)

♥ 75 gram bloem
♥ 9 gram maïzena
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ ½ theelepel bak soda (kan je ook vervangen door bakpoeder)
♥ ½ theelepel zout
♥ 125 gram suiker
♥ 2 eieren
♥ 25 ml citroensap
♥ 110 gram gesmolten boter
♥ 30 ml crème fraiche
♥ 1 theelepel vanille extract
♥ sprinkles naar keuze

Het is heel gemakkelijk om te maken. Meng de gesmolten boter met de suiker, eieren, sap van de citroenen, vanille en creme fraiche door elkaar. Mix dit even goed luchtig. Ondertussen meng je in een andere kom alle droge ingrediënten door elkaar, inclusief de sprinkles.

Als het natte mengsel goed gemixt is, dan kan je langzaam het bloem mengsel erbij spatelen. Daarna kun je alles over de cupcake bakjes verdelen. (ik haalde deze leuke bij de Flying tiger!) bak de cakjes op 180 graden ongeveer een half uurtje.

Geniet er van!IMG_0453

BLOGLOVIN  TWITTER  INSTAGRAM  FACEBOOK  YOUTUBE  PINTEREST 

5 thoughts on “Hartjes cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *