Caramel apple slices of te wel karamel appel schijven

cas
Caramel apple slices. eigenlijk bedoel ik karamel appel schijfjes, maar in het Engels klinkt het toch net wat lekkerder he!

Op sommige kermissen en dergelijke zie je altijd van die lekker karamel/chocolade appel liggen. Dat ziet er altijd zo lekker uit. Alleen heb je dan wel veel appel en weinig karamel en chocolade. Ik dacht daar moet wel iets aan te doen zijn. Geen heel gezon dgerecht, maar wel heel lekker!

Je hebt maar weinig ingrediƫnten nodig en je kunt ze aankleden zoals je wilt. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het er op gooien.

Een simpel recept wat ook redelijk snel klaar is! Naast het smelten en maken van de appels moeten ze alleen nog even drogen en dat duurt het langst! En is stiekem ook het moeilijkst!

Benodigdheden:

2 appels
200 gram smeltchocolade
1 theelepel kokosolie
handje zachte caramel snoepjes (fudge)

toppings naar keuze, bijvoorbeeld:
witte chocolade om er over heen te ‘drizzelen’
mini marshmellows
pretzel stukjes
Kleine caramel stukjes
mini chocolate chips
Maar alles is mogelijk! zeezout, koekjes, snoepjes

Overig:
een plaat met bakpapier er op
een kleine koekjes steker

Instructies:

  • Begin vast met het smelten van je chocolade. Ik had speciale smelt chocolade en smeltte die volgens instructies
  • Schil de appels als je dit wilt. Ik haalde voor Lennox wel de shil er af, voor ons zelf niet.
  • Snij de appels horizontaal in plakken van ongeveer een cm. (Beter iets dikker dan te dun)
  • Met een kleine koekjes steker kan je het klokhuis er uit steken zodat er een soort ‘donut’ overblijft.
  • Dep je appels goed droog met keukenpapier.
  • prik je appel op een vork en spatel met een lepel chocoalde over de appelschijf. Je kunt er voor kiezen om alleen de bovenkant te doen of helemaal rond om.
  • leg je appelschijven op het bakpapier en laat ze minstens een half uur in de koelkast opstijven.
  • Ondertussen kun je de fudge ook ‘au bain marie’ smelten en een beetje op tempratuur laten komen. Het moet nog wel goed vloeibaar zijn maar niet meer super heet, dan zou je chocolade smelten.
  • Daarna kun je meteen aan de slag met je topping, werk snel wat de toppings moeten er op als de caramel nog nat is.
  • Daarna moeten de appelschijven nog een ker afkoelen en kun je ze daarna eten!

Nog wat tips om de prefect caramel apple slices te krijgen!

  • Snij de appels niet te dun! Tussen de 1 en 1.5 cm
  • Dep je appels droog, en als je denkt dat ze droog zijn dep ze dan nog een keer droog. Haha belangrijk punt!
  • Zorg ervoor dat alles niet gloeiendheet is. Anders smelt je chocolade snel, of loopt het zo van je appel af.
  • Je kunt ze het beste dezelfde dag op eten. De volgende dag kan ook wel, maar grotere kans dat de chocolade er dan vanaf gaat glijden.

31 thoughts on “Caramel apple slices of te wel karamel appel schijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *