Koekjes bakken met Lennox, genieten!

Iets wat me altijd al heel erg leuk leek om te doen als ik kinderen zou krijgen was samen koekjes bakken. Ik dacht altijd dat Lennox hier nog wat te klein voor was. ‘Hij zou dat vast nog niet kunnen’ dacht ik. Maar toen we vorige week bij koos Konijn waren kon je daar ook koekjes mee bakken en Lennox vond het super leuk! Dus toen we samen thuis waren hebben we ook gelijk samen koekjes gebakken!

Meestal maak ik koekjes deeg gewoon helemaal zelf van ‘scratch’ maar dit keer wilde ik het deeg al klaar hebben liggen als Lennox uit bed kwam en heb dus even snel wat gemaakt. Ik kocht gewoon een zak bij de supermarkt met koekjes deeg, deed er wat boter en een eitje bij, even mixen, inpakken, in de koelkast leggen en klaar.

Na een halfuurtje in de koelkast werd Lennox wakker en konden we alles klaar zetten. Het was tijd om gezellig samen koekjes te bakken. Lennox had het zo snel door, dat hij wat bloem pakte op het deeg deed, even rollen en vormpjes uitsteken. Het was zo schattig om te zien.

Ik, als, control freak vond het wel moeilijk om hem maar lekker kapotte en halve koekjes te laten maken haha. Natuurlijk kwam er schapen zonder poten, Nijntjes zonder hoofden en helikopters zonder wieken uit de vormen. Maar Lennox vond het geweldig, dus ik daarom ook!Lennox heeft ook de hele tijd voor de oven gestaan om te kijken of ze al klaar waren. Gelukkig waren ze binnen acht a tien minuutjes afgebakken. Even laten afkoelen en samen met een kopje thee hebben we lekker koekjes gegeten. Lennox heeft er van gesmuld!

De rest van de koekjes pakte we in voor de opa’s en oma’s.  Die hebben er (hopelijk) ook nog lekker van genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *