Ricotta aardbeientaart

Een tijdje geleden plaatste ik op mijn Instagram een foto van een heerlijke ricotta cake met aardebeien. Ik vroeg of jullie het recept wilde en 100% van de mensen zeiden toen met ja! Dus vandaag deel ik het lekkere recept van deze heerlijke ricotta cake met jullie.

Ik moet eerlijk bekennen dat dit best wel een zomerse cake is en ik hem ook in de zomer al een keer maakte. Maar aangezien de tempraturen nog steeds zo hoog zijn, lijkt me dat geen enkel probleem.

Ricotta cake

Dit is geen traditionele Italiaanse ricotta cake. Die worden namelijk meestal gemaakt met amandel- of griesmeel. Maar ik vond deze versie zo ook heel erg lekker. Met amandel meel zou het vast ook wel zo zijn!

Een perfecte cake

Deze ricotta cake is lekker rijk, vol en ‘moist’. Je proeft ook goed de limoen er door heen. Het lekkerste is dat je de taart kan aftoppen met wat je maar wilt. Ik koos voor slagroom en aardbeien met wat suiker. Maar elke topping is natuurlijk goed. Voor de herfst zou je kunnen kiezen voor kaneel appeltjes of misshcien zelfs wel stoofpeertjes!

Het recept Aardbeien ricotta cake

Ingrediënten voor de cake

  • 188 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 113 gram roomboter op kamertempratuur
  • 2, 5 theelepel limoen schil fijn geraspt)
  • 3 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract (of aroma)
  • 350 gram ricotta

Ingrediënten voor de topping

  • 500 gram aardbeien in kleinere stukjes
  • 40 gram poedersuiker (verdeeld in 20 en 20 gram)
  • 1 bakje verse slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  • Mix de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en zet even aan de kant.
  • In je mixer meng je de suiker, boter en limoen schil samen tot een fluffig mengsel.
  • Mix de eieren er 1 voor 1 bij in en daarna de vanille.
  • Voeg de helft van de bloem toe en mix goed door elkaar. Daarna kan je de ricotta toevoegen en meng je die ook weer goed er door heen.
  • Voeg ook de laatste helft van de bloem toe. Als het goed is hem je nu een mooi glad mengsel.
  • Schenk het mengsel in de ingevette bakvorm. Bak de taart voor ongeveer 45 minuten.
  • Als de cake uit de oven komt moet hij minimaal 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Snij met een mesje de zijkanten los, want die kan nog wel een beetje plakken. Verwijder de springvorm en laat de taart helemaal afkoelen.
  • Ondertussen mix je 20 gram van de suiker met de aardbeien stukjes en laat je dit even staan. Dan ontstaat er een soort siroop.
  • Mix de overige suiker met de slagroom en klop dit op tot een lobbige room.
  • Daarna kan je taart eten met de aardbeien en slagroom er boven op.
  • Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *