20 kilo afgevallen! Hoe ik dat deed en toch nog iedere dag blijf snoepen – Deel 1, hoe het begon

De laatste paar maanden ben ik meer dan 20 kilo afgevallen. Aangezien ik op Instagram zo aanwezig ben en heel veel vlog is dit veel mensen opgevallen. ‘Hoe heb je dat gedaan? hoe ben je zoveel afgevallen?’ is de vraag die ik meerdere malen per dag krijg. En dan snap ik! Want ik laat vaak genoeg zien dat ik koekjes, snoepjes en chocolade eet. Schijnbaar denken veel mensen (vrouwen vooral 😉) dat je alleen een slank lichaam kan krijgen door jezelf uit te hongeren. Maar dat is het gewoon niet! Tenminste, ik doe dit niet! Ik snap het wel hoor. Ik dacht dit zelf ook. Maar eindelijk heb ik nu iets gevonden waardoor ik zoveel ben afgevallen en nu ook mijn slanke lichaam kan behouden!

Ik ben altijd vol, zeg maar dikker geweest en met op en af iedere keer wat afgevallen. Op de middelbare school voelde ik mij super onzeker en was ik ook echt dik. In de derde klas voelde ik me ook echt niet lekker in mijn vel en stoorde ik me heel erg aan die extra kilo’s. Ik werd wat ouder en kreeg meer toegang tot internet en zag wat er allemaal mogelijk was. Ik begon aan mijn eerste lijn pogingen. Toen die meteen succesvol waren ging ik maar door en door. Ik viel kilo’s af, maar deed dit op een ongezonde manier die ik nooit mijn leven lang kon volouden.

De jaren daarna ging ik op en af met gewicht. Was ik een tijdje weer heel bewust bezig met afvallen en hield ik alles heel goed in de gaten, soms tot het obsessieve. Maar er waren ook tijd dat die extra kilo’s me weer niks konden schelen, tot dat ik de zomer erna weer in bikini moest.

In mijn studententijd ging ik meerdere keren in de week stappen, de alcohol vloeide rijkelijk en ook de ongezond hap stond vaak op het menu. Er kwamen jongen in het zicht en ik wilde me weer goed in mijn vel en zelfverzekerd voelen. Ik was altijd met mijn gewicht bezig en stoorde mij er altijd aan als ik weer wat was aangekomen. Dus daar ging ik weer, en weer op zo’n manier dat ik dit niet voor altijd vol kon houden.

Het ging bij mij altijd met up’s and downs. At ik weken heel gezond, sloeg ik ieder snoepje, koekje en andere lekker ding af tot ik ‘per ongeluk’ een keer iets at wat in mijn ogen ‘niet goed was’. Nam ik een keer een koekje? Dan was het hek van de dam en deed ik mezelf tegoed aan alles wat los en vast zat. Daarna kwam natuurlijk de woede op mezelf: ‘wat heb je nou weer gedaan? Je kan het ook nooit eens volhouden!’. Wat alles natuurlijk nog erger maakte waardoor ik nog meer ging eten om de dag af te sluiten met het motto: ‘morgen begin ik weer’.

Elk jaar met Oud & Nieuw hetzelfde goede voornemen: ‘Ik ga gezond eten, sporten en afvallen’. Dat begint meteen zodra de klok 12 uur heeft geslagen, er komt dan geen oliebol meer binnen! Natuurlijk brak ik die goede voornemens al binnen 1, misschien 2 weken. Want het was zo gewoon niet op de lange termijn vol te houden!

Ik snap dit nu ook wel! Een gedragsverandering is moeilijk, heel moeilijk. Iedereen geeft hier wel eens mee te maken gehad. Afvallen, meer sporten, stoppen met roken, niet meer drinken…Iedereen die eens van zulke goede voornemens heeft gehad, kan dit beamen.

Toen ik werner in 2010 op vakantie tegen kwam was ik in mijn, toen, beste conditie. Ik was veel afgevallen en ik woog voor mij doen mijn laagste gewicht sinds tijden, ik voelde me goed in mijn vel en zelfs zeker in mijn bikini. Een tijdje later kregen wij een relatie en toen we gingen samenwonen werd alle principes over het hek gegooid. Binnen 2 jaar was ik meer dan 15 kilo aangekomen. Dat mensen aankomen zodra zij gaan samenwonen is helaas geen fabeltje. Het blijkt uit onderzoek dat het vooral de vrouwen zijn die kunnen rekenen op een aantal extra kilo’s als zij gaan samenwonen met een man.

Los van de etentjes en het junkfood lijkt het aankomen ook te maken te hebben met geborgenheid. “Als we samenwonen voelen we ons helemaal op ons gemak. Dat ontspannen gevoel trekt door naar ons gedrag en ons eetpatroon”. Daarnaast speelt het misschien ook mee dat die extra kilo’s niet meer zo spannend zijn. De buit is immer al binnen.

Toen we na een aantal jaar besloten voor een kindje te gaan, ging bij mij de knop weer om. Ik wilde wel ‘mooi’ zwanger zijn en een gezond gewicht bevordert de kans om snel zwanger te worden. Met mijn standaard manier viel ik wel weer een kilo of 7 a 8 af. Maar meer lukte meestal ook niet omdat ik het op een manier deed die gewoon niet vol te houden was. Mezelf alles ontzeggen, volle bak sporten en alleen maar gezonde dingen eten. Toen ik na een jaar zwanger raakte van lennox lette ik helemaal niet meer op mijn gewicht. Maar in het begin van de zwangerschap was ik zo misselijk dat ik kilo’s afviel. Dat was natuurlijk vals spelen, maar mede daardoor kwam ik deze zwangerschap maar 8 kilo in totaal aan.

10 dagen na de bevalling van Lennox

Ik heb lennox borstvoeding gegeven en ook dit helpt natuurlijk mee in het afvalproces. Dus na de zwangerschap van Lennox was ik heel snel 10 kilo afgevallen. Maar, wat een verrassing. Deze kwam ik de jaren erna ook weer dubbel zo hard terug aan. Je mag 1 keer raden hoe dat kwam! Precies, doordat ik het op zo een manier deed die niet vol te houden was. Dus gaandeweg kwam er weer zoveel gewicht bij.

Toen lennox bijna 1 was werd ik weer zwanger, niet gepland al zo snel maar wel van harte welkom. Helaas is dit na 10 weken uitgemond in een miskraam. Daarna werd het een stuk moeilijker om weer zwanger te worden. (dit is nog weer een heel verhaal op zichzelf en schrijf ik later nog wel wat over.)
Uit eindelijk duurde het nog 2 jaar voordat ik weer zwanger werd met behulp van een heel medisch traject, maar in tussentijd was ik weer zoveel aangekomen dat ik echt op mijn top gewicht uit kwam.

20 kilo afgevallen
In de kraamweek van Harlow

Toen ik eenmaal zwanger was kon het me allemaal even niet meer schelen en daardoor kwam ik in de zwangerschap nog meer aan. Ik heb op een gegeven moment bijna de 95 aangetikt, en ik ben maar 1.60 lang he! Nadat ik bevallen was van Harlow ging er op een gegeven moment een knop om. Ik stoorde me enorm aan mezelf, ik vond mezelf niet meer mooi op foto’s, vond niks me meer leuk staan en ik voelde me er gewoon echt niet lekker door. Op de foto die op de laatste dag van mijn kraamweek is gemaakt ben ik ook echt op mijn zwaarst na de bevalling.

Volgende keer deel 2, waar ik meer vertel hoe ik nou echt die 20 kilo ben afgevallen. Daar geef ik tips, trics en een kijkje in mijn eetschema.

Wil je zo snel mogelijk weten dat het artikel online staat? Volg me dan op Instagram!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

273 thoughts on “20 kilo afgevallen! Hoe ik dat deed en toch nog iedere dag blijf snoepen – Deel 1, hoe het begon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *