Sneeuwpop van zelfgemaakte glitter sneeuw klei

De kinderopvang van Lennox stuurt ons regelmatig leuke ideetjes om samen te doen met de kindjes nu we weer thuis zitten! Super leuk! Van de week stuurde ze ons het idee om zelf  sneeuwklei te maken om er een sneeuwpop van te kleien. Het is een gemakkelijk ‘recept’ Waarvan je de meeste dingen waarschijnlijk gewoon in huis hebt staan! Ik wil het graag met jullie delen zodat jullie het thuis ook kunnen maken!

Sneeuwpop van zelfgemaakte sneeuwklei.

Eerder maakte ik met sinterklaas al eens zelf ‘klei’ namelijk ‘pepernoten klei’. Persoonlijk vind ik het heel fijn om zelf klei te maken. Het is makkelijk, goedkoop, lekker zacht, er zitten geen chemische toevoegingen in en je kunt er dus eindeloos mee variëren!

Hoe maak je de sneeuwklei?

Voor het maken van de sneeuwklei voor de sneeuwpop gebruikte ik het volgende:

  • 1 beker bloem
  • kwart beker zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • halve beker warm water
  • 1 eetlepel olie (dit kan olijfolie, zonnebloemolie of babyolie zijn. Wij kozen voor babyolie daar gaat de sneeuw ook nog eens lekker van ruiken)
  • optioneel: glitters!
Sneeuwpop maken van eigen gemaakte klei

Ik gebruikte zelf zogenaamd ‘measuring cups’ (die je bijvoorbeeld hier kan kopen ) om de bekers makkelijk af te wegen, maar je kunt ook gewoon 1 beker uitkiezen en daar alles in afmeten. Als de verhoudingen aar hetzelfde blijven!

De klei zelf maken is heel simpel! Je hoeft alleen maar alles door elkaar te mengen. Voeg het water wel in kleine beetjes toe, zodat je steeds kan kijken of het niet teveel is!

Sneeuwpop maken met sneeuwklei

Wij beginnen met een grote pollepel en als alles een beetje door elkaar zit gaan we verder met onze handen! Kneed het net zo lang door tot dat het de consistentie van echte klei heeft!

Sneeuwpop maken van eigen gemaakte klei

En dan, kleien maar!

Dan kan je er je sneeuwpop van gaan maken! Rol twee, of misschien wel drie, ballen die zijn buik en zijn hoofd zijn.

Voor de sneeuwpop gebruikte wij kleine chocolate chips voor zijn ogen en knoopjes op zijn buik. Voor zijn neus sneed ik een heel klein puntje van een wortel! Ik plukte wat takjes in de tuin voor zijn armen en de sneeuwpop is klaar!

Als je klaar bent met spelen kan je de sneeuwklei wee ropruimen en gemakkelijk bewaren. Bewaar het luchtdicht. Het liefst in een plastic zak en daarna in een luchtdichte bak.

Wij vonden het in ieder geval een super leuke activiteit!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets extra’s

493 thoughts on “Sneeuwpop van zelfgemaakte glitter sneeuw klei

  1. de concentratie van dat manneke op de foto, geweldig om te zien. Werken met zacht,kneedbaar materiaal vinden kinderen op deze leeftijd heel plezierig. En het is goed voor hun fijne motoriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *