Hartjes boterham, een simpele lunch voor kinderen

Valentijn staat alweer om de hoek en de meeste die mij kennen die weten dat ik van elke gelegenheid een feestje probeer te maken! Zo ook van Valentijnsdag! Ik vind het altijd erg leuk om leuke dingen voor het eten te bedenken en daarom maakte ik deze keer een hartjes boterham voor Valentijnsdag!

Hartjes boterham voor valentijns dag

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

In het nieuwe jaren ruimen wij altijd eerst de kerstboom op en vervolgens genieten we er maar even van dat het zo lekker opgeruimd is! We gaan gewoon door naar Valentijnsdag! Ik vind het heerlijk om met thema’s te werken en onze knutsels en hapjes bestaan dan ook grotendeels uit hartjes de komende weken!

Hartjes boterham voor Valentijnsdag

Het eerste Valentijns hapje wat ik maakte voor Lennox was deze leuke hartjes boterham! Met een super simpele ingreep krijg je toch echt een hele leuke boterham!

Wat heb je allemaal nodig?

  • 2 boterhammen ( ik gebruik zelf voor zulk soort dingen het liefst witte casino boterhammen. Deze zijn niet gezond, nee. Maar voor deze doel einde wel het mooiste, en de rest van de dagen krijgt Lennox gewoon weer een bruine boterham!)
  • Hagelslag ( in de variant naar keuze, wij hadden extra dikke met smarties er in van de jumbo)
  • Sprinkles ( welke variant je maar wilt! Maar het liefst zo roze/rood mogelijk en met hartjes!)
  • Boter
  • Koekjesvormen in de vorm van een hart
hartjes boterham voor valentijnsdag

Hoe gaan we de hartjes boterhammen maken?

Steek uit 1 van de boterhammen de vorm van het hartje. Deze kan je daarna natuurlijk gewoon los opeten.

Besmeer de andere boterham met boter en bestrooi deze met hagelslag. Daarna doe je de hartjes boterham er weer boven op. Versier dan in het open hartje nog extra met de sprinkles. Je kan de sprinkles natuurlijk ook al meteen over de hagelslag doen, maar ik koos ervoor om de sprinkles alleen in de vorm van het hartje te doen!

Geniet dan van de lach op het gezicht van je kind en eetsmakelijk!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets extra’s

32 thoughts on “Hartjes boterham, een simpele lunch voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *