Valentijn knutsel: Hartjes krans, leuk voor peuters

Deelde ik al eerder een leuk Valentijn recept met jullie, Vandaag deel ik een leuke Valentijn knutsel! Ik vind het zelf heerlijk om te knutselen en gelukkig Lennox ook. Een tijd geleden hebben we het lijmpistool voor het eerst samen gebruikt en Lennox vond het helemaal geweldig! Vandaag gingen we weer een leuke knutsel maken voor Valentijnsdag, namelijk een hartjes krans.

Ik Heb de avond voor het knutselen al wat voorbereidingen getroffen, maar dit kan je natuurlijk ook allemaal samen met je kind doen.

Voor de Valentijn knutsel sneed ik allemaal hartjes uit met mijn silhouette machine. Dit is een snij plotter waar je allemaal dingen mee kunt uitsnijden. Heb je deze nou niet? Dan is dat natuurlijk helemaal gen probleem. Knip dan gewoon zelf alle hartjes uit. Dit kan je samen met je kind doen, of al van te voren zelf.

Valentijn knutsel voor peuters

Voor deze Valentijn knutsel knipte ik ook alvast een grote ronde ring uit een stuk stevig karton. Zijn al die binnengekomen pakketjes toch nog ergens goed voor! Ik gebruikte zelf een prullenbak om de grote goed te krijgen. Ik trok hem even om met een potlood en wist precies waar ik moest knippen.

Toen konden we aan de slag met Valentijn knutsel!

De volgende ochtend had ik alles klaar gezet voor de Valentijn knutsel en Lennox had er ook al zin in! Ik legde hem uit wat we gingen doen en vroeg hem om eerst alle hartjes te sorteren op grootte. Dit deed hij helemaal goed!

Daarna zijn we samen met het lijm pistool alle hartjes er op gaan plakken. *pas op als je samen met je kind met het lijmpistool aan de slag gaat!* dit kan natuurlijk heel heet worden en is dan echt gevaarlijk! Blijf er altijd bij en let goed op! Mocht je het te spannend vinden of toch bang zijn dat je kind zich bezeerd? Doen dan zelf de drupjes lijm op de krans, of gebruik gewoon een prit stift of andere soort lijm!*

Valentijn knutsel voor peuters

Toen Lennox alle hartjes precies zo op de krans had geplakt als hij wilde hebben we er een leuk lint achter aan vast geplakt om hem mee op te hangen. Ook dit deden we gewoon met lijm uit het lijmpistool.

Valentijn knutsel voor peuters

Daarna was hij af en hebben we hem op de deur gehangen! Lennox was er super trots op en ik was super blij met zon mooie krans!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets extra’s

531 thoughts on “Valentijn knutsel: Hartjes krans, leuk voor peuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *