Monchou slof – Valentijns stijl

Zoals vele weten, ben ik dol op taarten bakken en ik grijp dan ook iedere gelegenheid aan om iets te bakken. Ik was afgelopen zondag jarig en daarvoor moest ik natuurlijk iets lekkers maken. Na een (Pinterest) zoektocht werd het een monchou slof, maar wel Milou stijl!

Monchou slof - Valentijn

Toen ik de foto met jullie deelde werd er al heel vaak om het recept gevraagd en dat deel ik dan ook graag met jullie. Als ik heel eerlijk ben bakte ik eigenlijk nooit uit pakjes. Maar ik heb de laatste tijd zoveel dingen te doen dat ik het mezelf af en toe toch makkelijk maak! Ik maakte voor deze slof gebruik van de vruchtenslof van Koopmans. Ik gebruikte dit keer alleen de mix voor de bodem en ik kan je vertellen dat is super handig! Er zit zelfs al een bakvorm voor de slof bij! Je kan op die manier variëren zoals je wilt! Ik weet zeker dat ik de mix voor deze slof nog heel vaak zal gebruiken!

Ik kies er zelf voor om de slof wat op te pimpen met amandelspijs en hem iets korter en op een lagere tempratuur te bakken zodat hij was zachter blijft.   

Voor de topping koos ik dit keer voor een monchou topping en vlaaifruit. Ik ben zelf dol op monchou taart en dit maakte een mooie combi! Een beetje van mezelf en een beetje uit een pakje! Kijk mee naar het recept:

Benodigdheden voor de monchou slof

  • 1 pak mix voor vruchtenslof van Koopmans waarvan je alleen de slofmix gebruikt
  • 90 gram roomboter
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 150 gram monchou
  • 125 ml verse slagroom (van die vloeibare)
  • 40 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • +/- 200 gram vlaaifruit (ik had zelf de kersen variant)
  • Versiering naar keuze! ( denk aan chocolade hartjes, hartjes snoepjes, sprinkles, e.d.)

Bereiding

Sloffen bodem

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet je bakplaat op de allerlaagste stand in je oven. Je bakt de slof dus onderop in je oven.
  • Zet de bakvorm in elkaar die bij de mix zit.
  • Klop met de mixer 90 gram boter zacht en romig in een beslagkom. Voeg de Slofmix toe.
  • Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een kruimeldeeg en kneed het daarna met de hand door tot een samenhangend deeg.
  • Bekleed de sloffenvorm met het deeg en laat een ‘gleufje’ vrij in het midden. Hier komt zo meteen de amandelspijs in.
  • Mix de amandelspijs met het ei, tot een smeuïg geheel en verdeel dit over het midden van de slof. Laat hierbij de randen vrij.
  • Bak de slof in 15 minuten gaar. (let op dit kan natuurlijk per oven verschillen, probeer hem vooral niet te lang te bakken! Dan wordt hij harder!)
  • Laat de slof minimaal 1 uur afkoelen en verwijder dan de rand van de bakvorm, de bodem van de bakvorm kan eronder blijven.

Monchou topping

  • Voor de topping laat je eerst het blaadje gelatine 10 minuten weken in koud water.
  • Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf.
  • In een ander bakje roer je de monchou helemaal zacht en glad.
  • Knijp de gelatine uit en laat deze in een steelpannetje smelten
  • Haal van het vuur en roer een eetlepel monchou door de gelatine, roer daarna alle gelatine door de monchou
  • Klop daarna de monchou bij de slagroom en laat dit goed door elkaar mengen zodat het een geheel, zonder klontjes wordt.
  • Vul een spuitzak met het monchou mengsel en laat dit minimaal een uur in de koelkast opstijven.  

Decoreren (doe dit net voordat je hem serveert)

  • Spuit bolletjes monchou creme op de slof. (Ik had zelf een groot, glad spuitmondje)
  • Laat in het midden een ‘gleufje’ vrij en verdeel daar het vlaaifruit over.
  • Daarna kan je losgaan met de decoratie. (Op mijn Instagram kun je een filmpje vinden hoe ik dit deed!)
monchou slof

De slof moet, met de vulling er op in de koelkast bewaard worden en is nog zo’n drie dagen lekker!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

2 thoughts on “Monchou slof – Valentijns stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *