Ritme van Harlow – baby van 7 maanden

Bizar hoe snel de tijd gaat met een baby! Harlow is inmiddels alweer 7 maanden oud! Ik vind het echt bizar hoe ‘groot’ hij opeens al is! Ik krijg op mijn Instagram heel vaak vragen over ons ritme en dan voornamelijk het ritme van Harlow.

Dag Ritme van een baby van 7 maanden

Het leek me wel leuk om dit op mijn blog te gaan delen, ook voor mezelf om later terug te lezen. Het lijkt me ook leuk om dit voor de komende maanden te doen. Vooral om voor mezelf vast te leggen hoe de dagen er met de jongens uitzagen. Maar misschien is dit artikel ook wel handig voor andere ouders die opzoek zijn naar wat meer ritme en regelmaat.

Ik wil wel benadrukken dat ieder kind en elke baby anders is. Zelf vind ik het ook fijn om bij andere te lezen hoe zij het aanpakken, maar je moet hier als ouder zijnde zelf je weg in vinden. Ik pak het met Harlow helemaal op mijn gevoel aan en baseer dit deels op wat ik gelezen heb of wat mij geadviseerd is. Kies altijd dat wat voor jou en je kind(eren) werkt en waar jij een goed gevoel over hebt.

Hieronder het ritme van Harlow, een baby van 7 maanden. (Dit is het ritme van de dagen dat we thuis zijn. Als Harlow naar het KDV moet dan staan we iets eerder op!)

Ochtend ritme

07.30 Wakker worden en papfles

Over het algemeen slaapt Harlow de nacht door en wordt hij rond 7 uur wakker. Soms is hij wat eerder wakker en dan ligt hij nog even gezellig bij ons in bed. Af en toe zit er weer een poos tussen dat hij ’s nachts wakker wordt. Ik denk dat dit dan te maken heeft met een sprongetje. Dan slaapt hij ’s ochtends weer iets langer.

Meestal geef ik Harlow meteen als hij wakker wordt een fles met pap. Hij heeft namelijk: HONGER! Hij krijgt een fles van 180 ml water met 6 schepjes opvolgmelk. Daar voeg ik 2 eetlepels pap aan toe. Goed schudden en de 1, 2,3 speen erop en klaar!

8.00 Naar beneden

Zodra ik zelf ben aangekleed en opgemaakt ga ik met de jongens naar beneden. Lennox gaat dan aan zijn ontbijt en ik ontferm me dan verder over Harlow.

De kleren voor de jongens zet ik altijd in de avond al klaar in bakjes die ik mee naar beneden neem. Ik verschoon Harlow en doe hem zijn kleren aan.

Daarna laat ik Harlow even in de box spelen. Hij kan heerlijk zelf spelen met zijn rammelaars of ringen. Misschien dat ik binnenkort wat meer vertel over Harlow zijn favoriete speelgoed!

Dag Ritme van een baby van 7 maanden
9.30 Fruithapje

Nog voordat Harlow weer naar bed gaat eet hij lekker een fruithapje! Hij is hier dol op! Ik wissel hier heel erg mee af. De ene keer krijgt hij een halve banaan fijngeprakt, of ik pak iets wat ik in de vriezer heb liggen. Ik maak eens in de zoveel tijd een voorraadje met hapjes voor in de vriezer wat ik dan makkelijk kan pakken. Ik gebruik hiervoor de Philips Avent SCF862/02 – Stomer / blender Maar Harlow krijgt ook geregeld gewoon een fruithapje uit een potje. Daar smult hij ook heerlijk van!

Daarnaast geef ik Harlow nog een beetje lauwe thee te drinken. Ik probeer hem dit uit een beker te laten drinken. Ik wil het zo snel mogelijk voor elkaar krijgen dat hij (zelfstandig) uit een beker kan drinken vanwege de vele voordelen daarvan.

10.00 Ochtendslaapje

Meteen na zijn fruithapje gaat Harlow naar bed. Hij is dan ook wel echt moe, soms haalt hij 10 uur ook niet en ligt hij er al iets eerder in. Want als hij te moe is dan wordt hij boos en kan hij juist niet slapen. In zijn bedje krijgt hij meestal nog een half flesje warme opvolgmelk zodat hij lekker kan slapen.

Het is heel verschillend hoe lang Harlow slaapt, meestal een uurtje, maar hij wil ook nog wel eens doortrekken tot de lunch. Zodra hij wakker wordt speelt hij nog even lekker of doen we met zn alle leuke dingen.

Middag ritme

12.30 Lunch

Om half 1 gaan we aan tafel voor de lunch, altijd met iedereen die thuis is. Dus als papa thuis werkt luncht die gezellig mee. Harlow eet eerst de binnenkant van een boterham op en daarna mag hij nog wat op een korstje knabbelen. Ik besmeer zijn boterham met gezond beleg. Geprakte banaan of avocado, een beetje 100% natuurlijk pindakaas of iets van ei. Ook de vruchtenspread van de kleine keuken in wortel-pompoen smaak vindt hij erg lekker!

Bij zijn boterham krijgt hij nog een half flesje opvolg melk. 120 ml water met 4 schepjes. Ik geef hiervan een deel ook uit een bekertje.

Dag Ritme van een baby van 7 maanden
13.00 Speeltijd

Na de lunch is het tijd voor Harlow om nog even lekker te spelen. Hij is dan nog niet moe en heeft zijn buikje lekker vol gegeten, dus hij gaat meestal nog even in de box. Soms vind Lennox het ook leuk om met hem te spelen of zit hij er in zijn stoel bij als ik een activiteit met Lennox doe.

14.00 Midag slaapje

Om 14.00 uur is het tijd voor bed. Harlow zit dus aan de twee slaapjes op een dag. Ik leg Harlow niet altijd om 14.00 uur in zijn bed, maar gebruik dit slaapje ook vaak om even op stap te gaan. Dan kan hij slapen in de Maxi-Cosi of in de kinderwagen. Want ga ik wandelen of op stap als het geen slaaptijd is, dan valt hij toch in slaap door het lekkere gewiebeld. En dat heb ik liever niet.

Ook in de middag is het altijd een verrassing hoelang Harlow slaapt. Soms is het maar een uurtje, soms is het 2 uur.

 baby van 7 maanden spelen
15.30 Flesje melk

Om half 4, na zijn slaapje drinkt Harlow nog lekker een fles opvolgmelk. Hij krijgt een fles van 180 ml water met 6 schepjes opvolgmelk. Soms geef ik hem daarna nog een mais knabbel om zelf op te peuzelen als tussendoortje. Dit is in principe niet nodig en heeft ook geen voedingswaarde maar Lennox en ik drinken dan ook koffie met wat lekkers en dan zit Harlow er gezellig bij met ook wat lekkers.

Na dit flesje spelen we altijd samen nog wat en als ik om half 5 eten ga koken dan zit Harlow er meestal gezellig in zijn stoel bij in de keuken.

Avond

17.30 Avond eten

Wij proberen om stipt 17.30 te eten, soms iets eerder, maar zeker niet later! Voor Harlow maak ik zelf een hapje of ik pak een potje uit de kast. Net als met de fruithapjes bereid ik vaak iets voor en ligt dit in de vriezer. Hij eet in principe gewoon aardappels, rijst met groenten en kip of gehakt. Ik ben er niet zo moeilijk in en pureer gewoon wat we in huis hebben. Bij het avondeten geef ik hem ook nog wat water uit een bekertje. Niet per se voor het drinken, maar meer om te oefenen.

Na het eten ruimen we met zijn alle de tafel af en daarna gaan we meteen door naar boven.  

18.15 Slaapritueel

We beginnen ons avond ritueel vroeg. Voor beide jongens, ook voor Lennox van bijna 4. Dit doen we zodat we de tijd hebben om alles rustig aan te doen zodat ze om 19.00 uur slapen.

Op maandag en vrijdagavond gaat Harlow in bad, soms samen met Lennox of we leggen Lennox al op bad en daarna gaat Harlow in bad. We doen Harlow expres maar twee keer per week in bad, meer is niet nodig en niet goed voor zijn huid.

Meestal leggen Werner en ik de jongens samen op bed. Dat maakt het makkelijker. Werner doet de ene en ik de andere!

Daarna pyjama aan, boekje, fles en slapen. We geven Harlow bij gedimd licht een fles van 120 ml water en 5 schepjes opvolg melk. Hier voeg ik ook nog twee schepjes pap aan toe. Harlow moet na zijn avond fles altijd even goed boeren en daarna gaat hij (meestal) zonder zeuren in zijn bedje en slapen.

23.00 Avondfles

Harlow sliep vanaf 6 weken eigenlijk perfect door in de nacht, maar toen hij last van zijn huid begon te krijgen werd hij toch weer vaak wakker en was hij een beetje uit het ritme. Toen heb ik de avondfles weer geïntroduceerd. Ik geef hem liever nog een klein flesje voordat ik ga slapen, dan dat ik er ‘s nachts uit moet. Na deze fles slaapt hij altijd door tot de volgende ochtend.

Ik denk dat we nu op een punt zijn dat we deze fles wel kunnen gaan afbouwen. Hij wordt nu zelf wakker voor de fles van 23.00 uur en dat geeft aan dat hij er aan gewend is geraakt. Hij heeft denk ik niet echt honger, want hij zou zonder deze fles moeten kunnen. Dus we gaan langzaam maar zeker deze fles nu afbouwen.

Producten die ik voor Harlow gebruik:

Flessen:

Fles speen

Stomer/Blender:

Opvolg melk:

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets extra’s

One thought on “Ritme van Harlow – baby van 7 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *