Roze chocolade wafeltjes

Ik deelde laatst deze super leuke roze chocolade wafeltjes op mijn Instagram en kreeg er heel veel vragen over. Op iedereen gaf ik het antwoorde, ik ga ze snel op mijn blog plaatsen. Maar echt snel was het niet! Toch wil ik vandaag graag ‘het recept’ met jullie delen. Een echt recept is het niet, want het is super simpel. Maar je maakt er zo snel iets leuks van!

Ik maak voor het maken van deze wafeltjes gebruik van ‘Ruby Chocolade’, die is roze, Wikipedia zegt hier het volgende over:

Roze chocolade of ruby chocolade is een type chocolade met een roze kleur en een bessensmaak. Zowel de kleur als de smaak zijn afkomstig van de gebruikte cacaobonen en niet van toegevoegde kleur- of smaakstoffen.[1] Sinds 24 maart 2018 is het ook in Nederland te koop.[3]

Hoewel de productiemethode van roze chocolade niet bekend is, vermoeden chocoladekenners dat de chocolade gemaakt wordt met (bijna) ongefermenteerde cacaobonen, die van nature een rood-roze kleur kunnen hebben. Barry Callebaut claimt dat er geen genetische manipulatie aan te pas komt.[1] Het is volgens de producent na melkchocolade, pure en witte chocolade de vierde ‘natuurlijke soort chocolade’. De cacaobonen komen uit Ivoorkust, Brazilië en Ecuador.[4] De Amerikaanse Food and Drug Administration weigert echter om het product als chocolade te erkennen.[5] Ook vanuit de chocolade-industrie zelf zijn er bedenkingen bij de claim van ‘vierde soort’: de kleur zou toch vooral door het verwerkingsproces komen en ‘vierde soort’ zou een marketing-term zijn die is overgenomen door de media.

Agh, wat maakt het ons eigenlijk uit, of het nou wel of geen chocolade is, lekker is het sowieso en het ziet er ook nog eens super leuk uit! Kijk maar snel mee, hoe ik het maakte en wat je er allemaal voor nodig hebt!

Roze chocolade wafeltjes

Benodigdheden voor de roze chocolade wafeltjes

  • Koek wafeltjes (Wij kozen voor galettes, maar je kunt ook boterwafeltjes, of stroopwafels kiezen)
  • Roze ‘ruby’ smelt chocolade. Het mooie is, dit is bijvoorbeeld gewoon bij de Jumbo te koop! Ik gebruikte voor 15 wafels ongeveer 75 gram, maar dat is ook een beetje afhankelijk van de grootte van je koekje en de hoeveelheid die je gebruikt.
  • Sprinkles. Voor deze wafeltjes het liefst de leukste en Valentijn achtige sprinkletjes. Bijvoorbeeld te koop bij sprinklelicious.

Bereidingswijze

  • Zet eerst alles vast klaar, dit is belangrijk want de chocolade stolt heel snel weer, dus je moet redelijk snel werken!
  • Zet de sprinkles klaar in een bakje, maak de verpakking van de koekjes open en leg een bakpapiertje klaar om de koekjes op te leggen als ze klaar zijn.
  • Eerst gaan we de chocolade smelten. Doe de chocolade in een magnetron bestendige schaal en verwarm in het midden van de magnetron gedurende 2-3 minuten. Elke 30 seconden roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  • Daarna kan je een-voor-een je koekje er in dopen en meteen de sprinkles erover strooien. De chocolade stolt hard, dus je moet dit echt koekjes voor koekjes doen, anders blijft er niks op de chocolade plakken!
Roze chocolade wafeltjes

Als je alle koekjes hebt gehad moeten ze nog even drogen(wat dus heel snel gaat!) en kan je ze gelijk eten. Wij bewaarde de koekjes in een goede luchtdichte trommel en ze bleven zeker een week goed!

Roze chocolade wafeltjes

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *