Leuke paasontbijt recepten voor de kinderen

Het Paasfeest komt er weer aan en ik vind dat de perfecte gelegenheid om weer eens lekker uit te pakken met een leuk ontbijt/brunch! Hoewel het dit jaar toch weer anders is, niet meer met de hele familie rond de tafel, kan je er nog steeds iets heel leuks meemaken. Vooral voor kinderen! En dat is precies wat ik leuk vind! Gezellig met je gezin aan tafel en de tijd nemen om te snoepen van lekkere dingen om daarna gezellig eitjes te gaan zoeken!

Ik deel graag wat Paasontbijt recepten met jullie. Wellicht kun je wat inspiratie halen uit deze recepten? Want een feestelijk en lekker ontbijtje gaat er hier altijd wel in.

Ik begin met een tip: Koop koekjesvormpjes voor Pasen, kleine konijntjes, bloemetjes en dergelijk. Daarmee kan je snel en makkelijk leuke dingen maken. Bijvoorbeeld stukjes kaas, komkommer of worst en dat ziet er voor kinderen meteen superleuk uit!

De receptjes en ideetjes die ik vandaag graag met jullie wil delen voor de paasbrunch:

  • Bekertjes met fruitsalade
  • Pizza rolletjes
  • Gevulde bugels
  • Pigs in a blanket

Allereerst is het natuurlijk hartstikke leuk om de tafel mooi te dekken. Je kunt tegenwoordig overal wel een leuke tafelloper of kleed kopen, leuke bordjes, bekertjes en bakjes. Of misschien heb je zelf nog wel wat leuks in huis!

Fruitsalade

Ik serveer bij een brunch altijd graag wat fruit. Lekker fris en ook nog gezond. Omdat het net wat feestelijker op tafel te maken koos ik ervoor om het in bekertjes te serveren. Dat maakt het nog leuker! Ook op mijn instagram deelde ik vorig jaar ook een leuke fruitbeker variant, met een leuk haasje erin!

Pizza rolletjes

Pizza rolletjes vallen bij kinderen vaak goed in de smaak en ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken. Ik koop hiervoor altijd kant-en-klaar pizza deeg, dit bestrijk ik met de saus die erbij zit en beleg hem dan met wat jij of je kinderen lekker vinden. Bij ons is dat vaak: Salami, ham, ananas, kaas en olijfjes. Daarna rol je de hele lap met deeg op en snij je er plakjes van, die plakjes bak je volgens de aanwijzingen en je hebt lekkere pizza rolletjes!

Gevulde chipjes

Dit lijkt misschien een hele gekke combinatie maar is echt heel lekker. Vul naturel bugels chipjes met een lepeltje pindakaas en doop ze daarna in de gesmolten chocolade. Wat sprinkletjes er overheen en dan laten afkoelen tot dat de chocolade hard is geworden. Dit is echt een superlekker combi van zoet, zout, crispy en smeuïg!

Pigs in a blanket

Bij ons is een feestje niet compleet zonder pigs in a blanket, of te wel knakworstjes in een deegje. Je kunt ze met bladerdeeg maken maar ik kies persoonlijk het liefst voor croissantdeeg. Als je kies voor kleine knakworstjes en het deeg van mini croissantjes komen ze het beste uit! Moeilijk is het niet om te maken. Rol de knakworstjes in het deeg en bak ze dan. Je kan er voor het bakken eventueel nog wat curry bij doen maar ook naturel zijn ze superlekker!

Serveer alles leuk op je tafel en ik weet zeker dat het paasontbijt niet meer stuk kan! Hebben jullie er ook al zin in?

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *