Wortel koekjes

Ik maakte deze schattige wortelkoekjes. Heel erg leuk voor Pasen, maar ook leuk om zo te serveren! Lennox kon er in ieder geval wel echt om lachen!

Ik kan me ook voorstellen dat deze koekjes erg leuk zijn voor Sinterklaas en zijn paard, maar dat duurt nog wel weer even 😉

Voor 10 koekjes heb je nodig:

Ingredienten voor de wortelkoekjes

 • 110 gram ongezouten roomboter
 • 75 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 eidooier
 • 140 gram bloem
 • snuf zout
 • oranje kleurstof
 • groene kleurstof
 • Wortel uitsteker

Hoe maak je ze?

 1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel. Voeg de eidooier toe en mix tot deze is opgenomen. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
 2. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te laten rusten.
 3. Verdeel het deeg in 2 delen, Een kleine bal en een grotere. Voor de oranje heb je natuurlijk meer nodig.  De kleine bal deeg kleur je groen, de grote oranje. Wikkel het  deeg in keukenfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast. Het deeg moet koel en stevig zijn, maar niet zo hard dat het niet meer uit te rollen is.
 4. Bestuif je werkblad met bloem en rol het oranje deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Steek met je uitsteker wortels uit. Snij het bovenste stukje (wat groen moet worden) van het deeg af en leg de koekjes op de bakplaat.
 1. Rol nu het groene deeg uit, even dik als je het oranje deeg hebt uitgerold. Uit het groene deeg heb je alleen de bovenkant van de wortels nodig. Snij het wortelgedeelte van het deeg en leg het groene deeg tegen het oranje deeg aan op de bakplaat. Je hoeft dit niet stevig aan te duwen. Eenmaal in de oven smelten de delen vanzelf aan elkaar vast.
 2. De koekjes moeten nu voor het bakken nog ongeveer een uurtje in de koelkast, Anders behouden ze hun vorm niet.
 3. Bak de koekjes in 12 minuten af op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes op de plaat afkoelen.

TIPS

Koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *