Crispy appel havermout ontbijt

Hmm, ik ben nooit een hele grote fan geweest van havermout, maar zo nu en dan vind ik het wel lekker. Een tijdje geleden had ik de tijd om een uitgebreid ontbijtje te maken en toen ging in voor de crispy, apple, oatmeal.

Wat heb je nodig voor deze lekkere havermout?
♥ 125 ml water
♥ 125 ml melk ( ik gebruikte alpro coconut melk)
♥ ongeveer 20-40 gram havermout (Kijk dit even aan, het ligt er aan hoe dik jij de havermout wilt hebben)
♥ 1/2 appel
♥ Snufje kaneel

Voor de cruble topping
♥ 2 eetlepels bloem
♥ 1 eetlepel suiker
♥ 15 gram boter

Begin met het verwarmen van de melk en het water in een pannetje. Voeg de havermout toe en laat dit op een laag vuurtje pruttelen. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg dit toe aan het pannetje.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ondertussen maken we de crumble. Mix alle ingerdienten van de crumble door elkaar tot dat er ‘kruimels’ ontstaan.

Als je havermout goed, dik en klaar is (dit duurt ongeveer 15 minuutjes) doe je de havermout in een een ovenbestendig bakje, strooi de crumble er over en zet hem voor nog ongeveer 20 minuutjes in de oven.

De crumble wordt dan lekker crunchy en de havermout blijft lekker warm. ik heb echt zitten smullen van deze havermout! Hmm! Eetsmakelijk!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *