Roze koeken!

Van het weekend vond ik het wel weer eens tijd om wat lekkers te bakken. Ik had al zo lang zin in roze koeken, dus ja hoe moeilijk kan het zijn om die dan zelf te maken? Even snel een receptje opgezocht en inderdaad zo moeilijk was het niet. Lekker? Dat was het zeker wel! Ik maakte er maar 4 maar die waren zo op! Kijk mee voor het recept!

IMG_0786

Wat heb je nodig voor 4 roze koeken?
100 g zachte boter
 100 g suiker
 100 g bloem
 2  eieren

voor het roze glazuur heb je nodig:
  150 gram poedersuiker
  1 eetlepel water
  roze kleurstofIMG_0788

Om de koeken te bakken kun je verschillende vormen gebruiken. Ik gebruikte zelf individuele bakvormpjes, maar degene die hieronder staan kan je allemaal goed gebruiken!

Bereiding van de roze koeken


Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de bakvormen in met boter. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor tot. Voeg de bloem toe en spatel goed door. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Roze laagje
Meng het water met de poedersuiker en de kleurstof. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cakejes met de de roze kleur. Laat ze even in de koelkast hard worden. Daarna kan je ze eten!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets extra’s

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

213 thoughts on “Roze koeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *