Koningsdag donuts

Samen met lennox bakte ik koningsdonuts! 👑 Hoe schattige zijn ze? Het recept is heel simpel. het zijn geen gefrituurde donuts, maar gebakken. Ik bakte ze in mijn mini donut ijzer.

Dit recept is voor het maken van donuts in een donutmaker. Maar je kan ze ook gewoon in een donut vorm in de oven bakken. Zelfs in een mini cupcake vorm in de oven kan wel gewoon. Bak ze dan ongeveer 12 minuten op 180 graden. (Hou het goed in de gaten, want ik weet de tijden dan niet precies)

Ingrediënten voor de mini donuts

  • 200 gram patentbloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 10 gram gesmolten boter

Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg daar de overige ingrediënten bij en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag. De dikte van het beslag moet op pannenkoekenbeslag.

Vul de openingen in de onderste bakplaat met circa 2 eetlepels beslag. Bak de donuts in 6 minuten gaar.
Doop de donuts nadat ze zijn afgekoeld in de fondant glazuur. (Poedersuiker met water) Laat het glazuur een klein beetje hard worden en strooi er daarna sprinkles over.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

*Sommige productlinks in dit bericht zijn affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst, of ik krijg een vergoeding voor ieder klik op de link. Dit kost jou verder niets extra’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *