Knapperige kaneel cakejes

Een tijdje terug kocht ik bij de Action deze nieuwe bakvorm. Ik wilde er die avond gelijk wat mee bakken. Op mijn Instagram deelde ik al een foto. Ze waren heel erg lekker dus ik deel het recept graag met jullie! Het zijn lekkere kaneel cakejes met een krokante buitenkant!

Ik maakte een klein recept voor 10 kleine cakejes. Die staan gelijk aan mini cupcakes. Dus je kunt het ook in een mini cupcake vorm maken.

Wat heb je nodig?

♡ 113 gram boter
♡ 180 gram witte basterdsuiker
♡ 1 ei
♡ 1 eetlepel kaneel
♡ 1/2 zakje bakpoeder
♡ 125 gram bloem

Voor de topping

♡ 2 eetlepels ‘normale’ suiker
♡ 1 eetlepel kaneel
♡ 15 gram boter

♡ Poedersuiker
♡ Eventueel frambozen

Bereiding

♡ verwarm de oven voor op 175 graden
♡ smelt de boter en roer daar de suiker en het ei doorheen tot het 1 massa is geworden.
♡ voeg daarna de bloem, bakpoeder en kaneel toe en roer het goed door en zet even aan de kant

♡ smelt de 15 gram boter voor de topping en vet daar alle vormpjes mee in.
♡ mix de suiker en de kaneel en schep in ieder vormpje wat. Schud de vorm nu wat heen en weer zodat de hele binnenkant bedekt is met kaneel/suiker
♡ verdeel de mix over de vormpje en bak ze ongeveer 15 minuten.

♡ als ze volledig zijn afgekoeld bestrooi ik ze voordat ik ze serveer met Poedersuiker en top ik ze af met een framboosje!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *