DIY Moederdag cadeau: sleutelhanger met vingerafdrukken

Nu ik zelf al een aantal jaar moeder ben weet ik hoe leuk het is om iets leuks geknutseld te krijgen van je kindjes op Moederdag! Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om te knutselen en heb iets leuks gemaakt voor Moederdag wat ik graag met jullie deel!

Ik zag op de website van So Celebrate een super leuk en vooral heel erg mooi idee om schaaltjes voor sieraden te maken van fimo klei. Die heb ik ook gemaakt, maar ik had ook nog wat fimo klei over. Daar heb ik uit eindelijk deze sleutelhangers mee gemaakt.

Ik had zelf nog nooit met fimo klei (polymeerklei) gewerkt, maar moeilijk was het niet en ik vond het erg leuk!

Fimo wordt veel gebruikt voor het maken van sieraden, kralen, beeldjes en andere decoraties.

De klei hardt niet bij kamertemperatuur, een boetseerwerk kan in een half uur gebakken worden op 110°C in een gewone keukenoven. Fimo-klei kan dus gewoon thuis worden gebruikt. Fimo wordt geproduceerd door het Duitse Staedtler GmbH.

Wat heb je nodig voor deze sleutelhangers?

  • Fimo klei Zie hier onder een aantal voorbeelden. Ik gebruikte ook die klei)
  • Een uitsteker (van klei of koekjes) De vorm kan je zelf bepalen, maar ik vind een hartje wel erg leuk!
  • Een saté prikker
  • Een roller
  • Een goudkleurige sharpie als je de randjes goud wilt maken
  • Vernis
  • Ringetjes om er een sleutelhanger mee te maken.
  • Je eigen vinger of die van je kinderen voor de vinger afdrukken

Hoe maak je de sleutelhangers?

Verwarm eerste je oven voor op 110 graden.

Ik begon met twee kleurtje klei een beetje door elkaar heen te kneden. Doe dit net zo lang tot dat er een marmer effect ontstaat. Doe het dus niet te lang want dan wordt het weer gewoon 1 kleur! (Dit hoeft natuurlijk niet. je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon voor 1 kleur te gaan.)

Rol hem plat met je roller tot de gewenste dikte, ongeveer 2 mm en steek nu je vormpje er uit.

Nu kan je je eigen vinger afdruk of die van je kinderen er in ‘stempelen’ gewoon goed drukken, zonder dat heel je vormpje weg gaat. Ik deed de vingertjes van mijn twee jongen, beide een andere kant op, zodat het een beetje de vorm van een hartje kreeg.

Daarna maak je er met de sate prikker een gaatje in, dit kan namelijk niet meer als de klei gebakken is.

Leg de vormpjes op een met bakpapier bekleede bakplaat en bak de hartje een halfuurtje. Laat ze daarna goed afkoelen.

Ik vond het zelf wel leuk om een goud randje aan de hartjes te geven en kleurde met een ‘sharpie’ de randjes goud. Daarna is het tijd om de hartjes af te lakken met de vernis.

Als ze helemaal goed gedroogde zijn kunnen de ringetjes er in en zijn je sleutelhangers klaar!

Hoe leuk zijn de sleutelhangers? Ik zou dit zelf ook echt leuk vinden om te krijgen, en stiekem heb ik dus ook 1 voor mezelf gemaakt 😉

Welke spullen gebruikte ik allemaal voor de sleutelhangers

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Wil je dit artikel niet vergeten? of het later nog een keer opzoeken? Bewaar het dan door bovenstaande foto te Pinnen op Pinterest! Wil je al mijn artikelen als eerst zien? Volg mij dan ook op Pinterest!

*Sommige productlinks in dit bericht zijn affiliate links. Ik heb dit gedaan zodat jij makkelijk kan vinden waar ik het over heb. Als jij iets koopt via deze link krijg ik een percentage van de opbrengst, of ik krijg een vergoeding voor ieder klik op de link. Dit kost jou verder niets extra’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *