Fidget Cube voor Lennox

Fidget Cube voor Lennox

Wij ontvingen een tijdje geleden voor Lennox een Fidget Cube. Een fidget cube vraag je je af? Haha nou ja, je kent misschien wel de fidget spinner, mar dit is weer iets nieuws!

Wat is een Fidget Cube

Een tijd geleden was de Fidget Spinner een echte hype, maar ken je ook de Fidget Cube? Deze friemelkubus is bedoeld als afleiding en anti stress speelgoed.

De kanten van de fidget cube

In de basis heeft de friemelkubus zes kanten: schakelen, glijden, klikken, draaien, rollen en ademhalen. Doordat iedere kant anders is, verveelt het niet kubusje niet gauw.

Schakelen

Met de schakelkant, kun je de flipper van de ene kant naar de andere kant klikken. Je kunt het vergelijken met het aan- en uitschakelen van een lichtknop. Wanneer je je vinger van de ene kant naar de andere kant verplaatst om te klikken, dan krijg je een hard klik geluid. En als je je vinger tegen de flipper aanhoudt, dan verminder je het geluid. Op deze manier is het meer een soort wipwap.

Glijden

De kant waarmee je kan glijden, lijkt een beetje op een joystick van een gamecontroller. Ook de bewegingen zijn hiermee te vergelijken. Je kan het rondje van de ene kant naar de andere kant laten glijden en rondjes draaien.

Klikken

Aan de klikzijde vind je vijf drukknopjes. Het doet denken aan de zijde van een dobbelsteen. Deze knopjes kun je indrukken. Waarbij er twee knopjes aanwezig zijn die bij het indrukken een harder klikgeluid maken en die om iets meer kracht vragen. Deze knopjes zijn vergelijkbaar met het indrukken van een pen. Daarnaast zijn er twee knopjes die zacht drukken en geen geluid maken. De middelste knop zit er precies tussenin, qua geluid en kracht.

Draaien

Aan de kant waar je kan draaien, vind je een rond plat vlak. Deze maakt een licht ratelend geluid wanneer je de spin draait. Bij het draaien trilt de spin licht. Daarnaast vind je er een klein rondje, hiermee kan je het geheel makkelijker ronddraaien.

Rollen

De kant waarmee je kan rollen, heeft twee opties: tandwieltjes en een metalen balletje. Met beide vormen kan je rollen. Met het metalen balletje kun je ook een klikgeluid maken door het balletje in te drukken. De tandwieltjes kun je los van elkaar bewegen en ook dit geeft weer een soort ratelend geluid.

Ademhalen

Als laatste bevat de friemelkubus ook een kant waarmee je kan ‘ademhalen’. Het is gebaseerd op een ‘worry stone’. Deze stenen stonden vroeger bekend om het loslaten van spanning, wanneer je over de steen wreef. Aan deze kant van de kubus is het ook de bedoeling dat je er overheen kan wrijven.

Voor wie is de Fidget Cube?

Je kunt de friemelkubus in speelgoedwinkels vinden, maar toch betekent dit niet dat de friemelkubus enkel voor kinderen is gemaakt. De Fidget Cube is geschikt voor iedereen die regelmatig met spullen zitten te friemelen of met pennen zitten te klikken. Het helpt je om de aandacht erbij te houden en neemt de ruis weg. Het is dan ook heel geschikt om te gebruiken tijdens een vergadering of college. Maar ook tijdens het reizen, tv-kijken of studeren. Eigenlijk op ieder moment dat je tot rust wilt komen of geconcentreerd wilt blijven.

Lennox maar ook Harlow vinden het gewoon ook heel leuk om met de knopjes te spelen. Lennox doet het graag terwijl hij tv kijkt. Dat maakt hem rustig en dan heeft hij iets om met zijn vingers te spelen.

Natuurlijk is dit echt leuk ‘speelgoed’ voor zowel jong als oud! En ik kan jullie nu ook een leuke kortingscode aanbieden op fidgetcube.nl! Als je via deze link besteld dan krijg je 10% korting op je bestelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *