Sneeuwpop boterham, creatieve winter lunch voor kinderen

Afgelopen weekend lag er in veel delen van het land sneeuw. Dus wat is een betere tijd dan deze leuke sneeuwpop broodjes met jullie te delen? Ik deelde al eerder hoe je zelf sneeuwklei kan maken om daar vervolgens een sneeuwpop van te maken, maar vandaag maken we sneeuwpoppen die je op kunt eten!

Eigenlijk is het net zo simpel als het er uit ziet en je kunt natuurlijk variëren zoals je wilt! De boterham kan besmeerd worden met roomkaas, je kan ze eerst belegen met kaas of vleeswaren, of er zelfs een blaadjes sla aan toevoegen.

Ik geef toe dat we hier wel weer wit brood gebruikte, net als bij de Valentijns boterhammen, maar je kan ze ook hier natuurlijk prima vervangen door bruinbrood of je alleen op het sneeuwpop ei focussen. Hoe dan, het is een leuke ‘traktatie’ zo.

Kijk meer naar wat je nodig hebt voor de sneeuwpop boterhammen:

Voor 1 persoon

  • 1 boterham
  • 1 ei
  • 1 zwarte olijf
  • Een stukje rode en een stukje oranje paprika
  • Kleine zwarte sprinkles of zwarte sesamzaadjes

Bereiding

  • Kook het eitje naar de jou gewenste hardheid. Ik hou zelf meer van een wat zachter gekookt eitje.
  • Ondertussen kan je de boterham vast roosteren. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vind het zelf wel lekker als de boterham knapperig is!
  • Daarnaast kan je ondertussen ook vast je sjaaltje, neus en muts uit de olijf snijden.
  • Als je ei klaar is dan pel je hem en snijd je hem verticaal door de midden. Leg de helften ei met het snijvlak op de boterham.
  • Leg vervolgens het hoedjes, sjaaltje, de neus en de sprinkles er op. (Hier kan je natuurlijk creatief zijn met wat je in huis hebt. Het sjaaltje kan ook tomaat zijn, de sprinkles kunnen ook zeewier zijn. Kies gewoon voor datgene wat jij in huis hebt.)
Sneeuwpop broodje

Serveer op een bordje met wat extra sprinkles ernaast en geniet van je sneeuwpop! Of eigenlijk geniet je kind denk ik eerder van de sneeuwpop!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @milouhofmeester  te taggen en #milouhofmeester te vermelden. Dan zie ik je berichtje ook dat vind ik super leuk en dan kan ik het reposten!
Wil je meer zien van mij en mijn gezin? Volg me dan via Instagram! Hier deel ik veel leuke tips en vlog ik dagelijks over het leven van mijn gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *